Välj en sida

Skogen där

trycksaker föds.

I den småländska skogen växer grunden till våra miljösmarta trycksaker.

Vi värnar om skogen och har tagit täten när det gäller miljö och hållbarhet.

När du beställer en trycksak hos oss kan du därför vara säker på att den ger minsta möjliga miljöpåverkan.

Kvalitetscertifierade enligt CGP

Lenanders Grafiska har infört Certifierad Grafisk Produktion, CGP, i alla led. En säkrare och snabbare produktion med korrekt färgåtergivning från första till sista sidan.

100% Klimatneutralt tryck.

Vi var först i Norden med att erbjuda klimatneutrala trycksaker i samarbete med Climate Partner. Lenanders Grafiska är sedan 2008 även ett helt klimatneutralt företag.

Svanenmärkt tryckeri.

Lenanders var ett av de första tryckerierna som fick Svanenlicens. Vår Svanenmärkning garanterar att vi minimerar vår miljöpåverkan och uppfyller alla ställda miljökrav.

Vi värnar om både naturen och om våra kunders trycksaker.

Därför har vi tagit täten för hållbarhet och miljösmart tryck.

Hållbart tryck för framtiden.

För dig som vill göra skillnad.

Med fötterna stadigt i den Småländska myllan skapar vi högkvalitativa trycksaker som uppfyller alla branschens miljökrav. Våra trycksaker produceras på vårt moderna, Svanenmärkta tryckeri. Här skapar vi framtidens klimatsmarta trycksaker till våra miljömedvetna kunder.

Vi var först i Norden med att kunna erbjuda helt klimatneutrala trycksaker i samarbete med ClimatePartner och hela företaget är klimatneutralt sedan 2008. Du som kund kan välja att helt klimatkompensera din trycksak och kan även välja vilket projekt som bidraget ska gå till. Visst låter det bra?

”Miljöarbetet har blivit en del av företagets filosofi och vår strävan att utvecklas och bli bättre är närvarande i alla processer.”

%

Klimatneutrala trycksaker

gånger kan vedfibern i papper återvinnas

Hållbarhet är ledordet i allt vi gör.

Hållbarhet, miljö och kvalitet är tre väldigt viktiga ord hos oss på Lenanders. Så viktiga att de genomsyrar allt vi gör. Vår ambition är att alltid leverera högsta kvalitet på ett hållbart sätt. För att lyckas har vi byggt upp en effektiv tryckprocess med så liten miljöpåverkan som möjligt.

Vårt ständigt pågående kvalitets- och hållbarhetsarbete är en trygghet för dig som kund. Alla våra certifieringar (och de är många…) fungerar som en garanti när det gäller kvalitet och leveranstrygghet.

Vi var väldigt tidigt ute med ett aktivt miljöarbete och många i branschen har följt efter. Det tycker vi är riktigt bra. Nu fortsätter vi jobba framåt för ett klimatneutralt och hållbart arbetssätt på alla plan.

”I en värld med ständigt ökande miljöutmaningar står Lenanders väl rustade efter många års arbete inom miljöområdet.”

Vårt miljöarbete

Vårt kvalitetsarbete

Våra certifieringar

Logotype Svanen, PEFC, FSC, Rainforest Alliance

Tyvärr verkar det ha gått ut mejl via dropbox.com som ser ut att komma från oss. Så är inte fallet,
så vi ber er därför vänligen radera mejlet

X